SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÄLARÖ SOK
Friidrott

Friidrottskolan 2024

Anmälan till friidrottskolan 2024 är nu öppen.

 

 

Friidrottskolan är vårt sommardagläger för barn mellan 6 och 13 år, dvs  2011-2018.

 

- Vecka 25 (19-22 juni, 4 d, 1795 kr)
- Vecka 26 (26-30 juni, 5 d, 1995 kr)

- Vecka 33 (12-16 augusti, 5d, 1995 kr)

 

*Observera att vecka 25 endast är mån-tors!*

 

Boka din plats på Bokning - Mälarö SOK - SportAdmin

 

Eventuella frågor skickas till malarofriidrottskola@gmail.com

Här nedan finns svar på vanliga frågor om friidrottsskolan
Vad är friidrottsskolan?

Friidrottsskolan är ett dagläger på sommaren med fokus på friidrott. 

Under dagarna ägnar vi sig åt nästan alla friidrottens grenar så det blir hög variation på aktiviteterna. Ett urval av det vi kommer ägna oss åt är sprint, häcklöpning, medeldistans, höjdhopp, längdhopp, tresteg, kula, spjut, diskus och stafett. Detta uppblandas med en rejäl dos lekar. 

De äldre grupperna har ett större fokus på teknik och kör också lite styrketräning under veckan, medan de yngre har mer lekar på sitt program. Allt för att anpassa aktiviteterna så mycket som möjligt till barnens nivå. 

I slutet av varje dag så är det en slutstafett mellan alla grupperna som då får chansen att mötas! Den brukar gå av stapeln runt 14:40-14:50 på eftermiddagen så kom gärna förbi för att heja och titta på!

Under torsdagen och fredagen kör vi en "femkamp" då barnen får sina resultat uppskrivna och medtagna hem för att kunna slås på nästa års skola!

 

Vilka är ledare för friidrottsskolan?

Vi som är huvudansvarig har varit med länge inom friidrotten, både som ledare och aktiva. 

Våra ledare är födda 2004-2009 och det är både ledare i Mälarö SOK Friidrott samt våra äldre aktiva och tidigare aktiva i sektionen som jobbar med friidrottsskolan. Vi blandar ledarteamen så att varje grupp har minst en äldre ledare med mer erfarenhet. 

 

Vilka tider gäller under friidrottsskolan?

Friidrottsskolan pågår mellan 09:00 och 15:00. Under den tiden är barnen i sina grupper och har aktiviteter, lunch och mellis. 

För de som har svårt att hämta och lämna dessa tider så går det bra att lämna barnen klockan 08:00 på morgonen och hämta vid klockan 16:00. Mellan dessa tider har vi ledare på arenan som har koll på barnen, det är ingen organiserad friidrott under dessa extra timmar, men vår erfarenhet är att det kan vara ganska kul ändå!  Kostnad för extratimmar är 200 kronor/ vecka utöver basbeloppet för lägret. 

 

Vad kommer barnen äta under friidrottsskolan?

Det serveras varm lagad lunch med tillhörande grönsaker, knäckebröd och dricka samt mellanmål med mackor, yoghurt, frukt och dricka.

Vi ordnar specialkost för alla allergier och preferenser, inkl. vegetariskt och fläskfritt alternativ. Det är jätteviktigt att ni skriver in detta i anmälan så vi har god tid på oss att informera vår matleverantör!

 

Vad kostar friidrottsskolan*?

- Pris vecka 25 (4 dagar) 1795 :-

- Pris vecka 26 (5 dagar) 1995:- 

- Pris vecka 33 (5 dagar) 1995:-

- Extratimmar (lämning från 08:00, hämtning till 16:00) 200:- / vecka

 

Vad gäller om jag måste lämna återbud?

Vid avbokning av medicinska skäl med uppvisat läkarintyg betalar vi tillbaka den del av avgiften som motsvarar den del av lägret man missar på grund av sin sjukdom/skada, minus en administrationsavgift. Du kan läsa mer på friidrottskolans avbokningsregler

 

Tyvärr kan vi inte återbetala något utom vid medicinska skäl då vi har kostnader kopplade till antalet deltagare.

 

Vad gäller vid regn?

Vi kör utomhus i alla väder, även om vi självklart kan gå in och värma oss en stund ifall det skulle bli väldigt ruggigt. 

Kläder efter väder gäller, så en regnjacka i väskan kan vara bra även om det är en solig morgon!

 

När måste jag betala in avgiften?

Betalning sker direkt vid anmälan.

 

Mitt barn vill vara i samma grupp som sin kompis, går det att ordna?

Ja.

I regel så sker detta automatiskt då grupperna är uppdelade efter ålder, men skriv i anmälan vilka ni önska gå med så fixar vi det!

 

Hur får jag kontakt med er under friidrottsskolan?

Det kommer mejlas ut ett telefonnummer som gäller till den ansvarige under respektive vecka och detta informerar vi också om under första dagen. 

Utöver detta så kommer ni få ett telefonnummer från den huvudansvarige ledaren i respektive grupp på måndagsmorgonen så ni kan nå ledarna direkt.

 
 
VÅRA SAMARBETEN:
Våra sponsorer:
Våra facebooksidor