Ekerö
Aktuellt just nu

2021-08-30

Allmänt: Serieterrängen startar, med deltävlingar 2 september, 22 september och 14 oktober

Friidrott: Höstsäsongen är igång för friidrottsträningen. Vi startar friidrottsträning för vuxna. Se mer info under fliken "Friidrott".

Orientering: Orienteringen har höststartat igen - träning varje tisdag. Vi ordnar också Naturpasset - fasta kontroller på Jungfrusundsåsen, pågår till mitten av oktober - läs mer [här].

Skidor: Skid- och skidskytteträning pågår för ungdomar. För vuxna skidintresserade startar vi den gemensamma träningen vecka 35 (tisdag 31/8) - öppet även för icke-medlemmar att komma och "prova på". Är du intresserad av våra träningar - se mer info på fliken "Skidor & Skidskytte". Vi ordnar även rullskidkurser, se [sidan om våra teknikkurser].

ALLMÄNT:

Sedan 16 januari har vi tillstånd från Ekerö kommun att bedriva föreningsledd utomhusträning.

Tillståndet gäller under förutsättning att vi upprätthåller rådande restriktioner angående avståndshållning, undvikande av trängsel och säker transport till/från träningar.

Formerna för hur vi bedriver verksamheten varierar mellan sektionerna. För mer information om vad som gäller för just den verksamhet du är intresserad av - kontrollera sektionsinformationen här på hemsidan.

Nu startar vi friidrottsträning för vuxna!
2021-09-16 23:06

Nu startar vi en vuxengrupp i friidrott som kommer att träna alla grenar inom friidrotten. Vi riktar oss både till dig som är nybörjare  och till dig som har mer erfarenhet.

Friidrott är en rolig och allsidig träningsform och även ett otroligt bra komplement till dig som huvudsakligen tränar annat (tex löpning). Du blir rörligare och stärker bla bål, höfter och vader. Träningsvärk garanteras!

Dessa träningar har ingen ledare utan alla som vill prova på friidrott tränar tillsammans och hjälper varandra. Vi kommer att anpassa träningen efter gruppen och alla kan vara med på sin nivå. Fokus är att tillsammans utveckla våra kunskaper, få en bra träning och framförallt ha roligt!

Tid och plats:
Lördagar 10:00-11:00 på Träkvista IP.
Vi samlas framför höjdhoppsmattan i bortre kurvan från parkeringen sett.
Första träningen sker den 25:e september.
Kostnad hösttermin: 350 kr, tillkommer 350 kr i medlemsavgift för nya medlemmar.

Anmälan via hemsidan

Har du frågor? Kontakta Maria Hedström

Serieterrängen är igång - första deltävlingen avgjord
2021-09-03 17:06

torsdagkvällen den 2 september kunde vi äntligen köra repris på ett traditionellt och efterlängtat klubbevenemang, då avgjordes nämligen första omgången i 2021 års Serieterräng. P.g.a. viruspandemin så fick vi skippa detta arrangemang förra året, så det var med stor glädje vi arrangörer nu kunde kalla klubbens löpintresserade till en ny omgång. Och till vår lättnad så kom ett antal löpare i alla åldrar och ville vara med - vädergudarna gav oss en fin sensommarkväll i löpvänlig temperatur och troligen var det därför så många spänstiga löpsteg kunde noteras!

Stort tack till alla deltagare som kom och hjälpte till att sprida löpglädje och delta i samvaron och eftersnacket vid korvgrillen. Tack även alla funktionärer - både de förinkallade och de som hoppade in och spontanassisterade där det behövdes!

Om du missade den första omgången så återstår ändå två tillfällen - boka in datumen Onsdag 22 september och Torsdag 14 oktober!

Kom ihåg (och det gäller alla åldrar) - Serieterrängen är absolut ingen elittävling, utan ett tillfälle att träffas och få sig en bra "genomkörare". Vi ses på nästa deltävling 22 september!

[Resultat]
[Bilder]

[Serieterrängens huvudsida]

Serieterrängen startar torsdag 2 september
2021-08-30 09:09

torsdag 2 september kör vi första omgången av 2021 års serieterräng - den lättsamma serien av träningstävlingar där alla kan vara med.

[Inbjudan - omgång 1]

Boka även in datumen för de kommande omgångarna redan nu:

• Onsdag 22 september
  • Torsdag 14 oktober

Vi kör alltid från klubbstugan.

Anmälan på plats från 17:30. Första start 18:15 för de yngsta. De vuxna startar kl. 19:00.

För er som aldrig har deltagit i serieterrängen tidigare:

• Under trevliga, avslappnade former så anordnas tre st träningstävlingar i löpning.
  • Nummerlappar hämtas ut vid anmälan.
  • Saft, kaffe och korv kommer det att bjudas på efter utfört arbete.
  • Medcyklist kommer att finnas för de olika distanserna.

Välkomna!

Tränarutbildning - Styrketräning för barn och ungdomar
2021-04-05 10:39
Tove från RF SISU och några av deltagarna

Som en uppstart inför vår- och sommarsäsongen höll Tove Levin från RF SISU under sista helgen i mars en tvådelad utbildning i styrketräning för barn och ungdomar för tränarna i klubben.

Efter en inledande teoretisk del via Zoom på lördagen var det under den praktiska delen på söndagen mycket fokus på att hitta övningar och lekar där man får in styrketräning på ett roligt och fartfyllt sätt.

Tove delade med sig sv sin erfarenhet och gav konkreta tips på saker man kan göra med lite eller ingen utrustning. Tränarna - som representerade flertalet av klubbens sektioner - utbytte också erfarenheter med varandra om vad som fungerade bra i just deras sport och träningsgrupp och gav varandra uppslag på övningar och lekar.

Årsmöte onsdagen den 17 mars
2021-02-24 20:28

Onsdagen 17 mars 19:30 är det årsmöte. Med anledning av rådande restriktioner kommer mötet att genomföras digitalt.

Inför mötet kommer vi att via vårt medlemssystem eposta redovisningshandlingar, revisionsberättelse samt information om hur mötet kommer att gå till rent praktiskt.

FÖREDRAGNINGSLISTA:

1. Mötets öppnande
2. Fråga om mötet är behörigt utlyst
3. Fastställande av föredragningslista
4. Val av ordförande och sekreterare för mötet
5. Val av två justeringsmän
6. Styrelsens och sektionernas verksamhetsberättelser
7. Beslut om verksamhetsplaner
8. Ekonomisk berättelse
9. Revisorernas berättelse
10. Fråga om ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2020
11. Medlemsavgifter