SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÄLARÖ SOK
Ekerö
Aktuellt just nu

2021-08-30

 

Allmänt: Serieterrängen startar, med deltävlingar 2 september, 22 september och 14 oktober

Friidrott: Höstsäsongen är igång för friidrottsträningen. Vi startar friidrottsträning för vuxna. Se mer info under fliken "Friidrott". 

Gymnastik; Gympa för vuxna äger rum varje måndag kl 19-20 i Ekebyhovsskolan. Vårterminen startar 10 januari 2022. Läs mer här.

Orientering: Orienteringen har höststartat igen - träning varje tisdag. Vi ordnar också Naturpasset - fasta kontroller på Jungfrusundsåsen, pågår till mitten av oktober - läs mer [här].

Skidor: Skid- och skidskytteträning pågår för ungdomar. För vuxna skidintresserade startar vi den gemensamma träningen vecka 35 (tisdag 31/8) - öppet även för icke-medlemmar att komma och "prova på". Är du intresserad av våra träningar - se mer info på fliken "Skidor & Skidskytte". Vi ordnar även rullskidkurser, se [sidan om våra teknikkurser].

 

ALLMÄNT:

Sedan 16 januari har vi tillstånd från Ekerö kommun att bedriva föreningsledd utomhusträning.

 

Tillståndet gäller under förutsättning att vi upprätthåller rådande restriktioner angående avståndshållning, undvikande av trängsel och säker transport till/från träningar.

 

Formerna för hur vi bedriver verksamheten varierar mellan sektionerna. För mer information om vad som gäller för just den verksamhet du är intresserad av - kontrollera sektionsinformationen här på hemsidan.

Serieterrängen 2021 avgjord!
2021-10-14 23:15

Under höstlika förhållanden avgjordes 2021 års serieterräng på torsdagkvällen den 14/10. Det var den tredje och sista deltävlingen och den som beseglade de slutgiltiga totalresultaten i i årets omgång.

 

Kvällen bjöd på uppehållsväder och faktiskt perfekt temperatur, kanske något sval för åskådarna men optimal att springa i. Möjligen var det ändå det svala vädret som gjorde att en del av de som sprungit de tidigare deltävlingarna stannade hemma denna gång? Vi arrangörer noterade en nedgång i deltagarantalet och får utvärdera tidpunkten - till nästa år hoppas vi att kunna återgå till den gamla traditionen att arrangera serieterrängen under några vårkvällar i maj/juni och hoppas på bättre uppslutning då!

 

I den skara löpare som kom och sprang på torsdagkvällen så kunde funktionärer och publik ändå glädjas över många vackra löpsteg och hisnande utgångsfarter i heaten!

 

Vi i arrangörsstaben passar här på att framföra vår uppskattning till alla er som varit med och sprungit våra deltävlingar och även rikta ett varmt TACK till alla funktionärer som gjort evenemanget möjligt!

 

[Resultat]

[Bilder]

 

[Totalresultat Serieterrängen 2021]

[Serieterrängens huvudsida]

Andra omgången av serieterrängen avgjord
2021-09-22 22:55

Onsdagen den 22/9 fortsatte årets upplaga av serieterrängen med omgång nummer två. Om man vill framkalla bra väderförhållanden för löpning så verkar det vara ett bra recept att utlysa deltävling i Serieterrängen - liksom vid första deltävlingen så förunnades deltagarna en fin höstkväll med lagom temperatur för löpning, och där solen tidvis tittade fram.

 

Trots det fina vädret så blev inte startfälten riktigt vad vi arrangörer hoppats på - det var lite tunnare på startlinjen än förra omgången. Kanske är en onsdag inte den bästa veckodagen - vi får hoppas att det är förklaringen så att vi återigen kan se fram mot större startfält på den nästkommande (och sista) omgången - den kör vi på en torsdag, närmare bestämt den 14 oktober. Boka in det datumet redan nu!

 

Hursomhelst så noterades flertalet fina prestationer i löpspåret och gemytet vid den efterföljande korvgrillen var heller inte att ta miste på. Stort tack till både deltagare och funktionärer!

 

[Resultat]
[Bilder]

[Serieterrängens huvudsida]

Nu startar vi friidrottsträning för vuxna!
2021-09-16 23:06

Nu startar vi en vuxengrupp i friidrott som kommer att träna alla grenar inom friidrotten. Vi riktar oss både till dig som är nybörjare  och till dig som har mer erfarenhet.

Friidrott är en rolig och allsidig träningsform och även ett otroligt bra komplement till dig som huvudsakligen tränar annat (tex löpning). Du blir rörligare och stärker bla bål, höfter och vader. Träningsvärk garanteras!

Dessa träningar har ingen ledare utan alla som vill prova på friidrott tränar tillsammans och hjälper varandra. Vi kommer att anpassa träningen efter gruppen och alla kan vara med på sin nivå. Fokus är att tillsammans utveckla våra kunskaper, få en bra träning och framförallt ha roligt!

Tid och plats:
Lördagar 10:00-11:00 på Träkvista IP.
Vi samlas framför höjdhoppsmattan i bortre kurvan från parkeringen sett.
Första träningen sker den 25:e september.
Kostnad hösttermin: 350 kr, tillkommer 350 kr i medlemsavgift för nya medlemmar.

Anmälan via hemsidanHar du frågor? Kontakta Maria Hedström

Serieterrängen är igång - första deltävlingen avgjord
2021-09-03 17:06

torsdagkvällen den 2 september kunde vi äntligen köra repris på ett traditionellt och efterlängtat klubbevenemang, då avgjordes nämligen första omgången i 2021 års Serieterräng. P.g.a. viruspandemin så fick vi skippa detta arrangemang förra året, så det var med stor glädje vi arrangörer nu kunde kalla klubbens löpintresserade till en ny omgång. Och till vår lättnad så kom ett antal löpare i alla åldrar och ville vara med - vädergudarna gav oss en fin sensommarkväll i löpvänlig temperatur och troligen var det därför så många spänstiga löpsteg kunde noteras!

 

Stort tack till alla deltagare som kom och hjälpte till att sprida löpglädje och delta i samvaron och eftersnacket vid korvgrillen. Tack även alla funktionärer - både de förinkallade och de som hoppade in och spontanassisterade där det behövdes!

 

Om du missade den första omgången så återstår ändå två tillfällen - boka in datumen Onsdag 22 september och Torsdag 14 oktober!

 

Kom ihåg (och det gäller alla åldrar) - Serieterrängen är absolut ingen elittävling, utan ett tillfälle att träffas och få sig en bra "genomkörare". Vi ses på nästa deltävling 22 september!


[Resultat]
[Bilder]

[Serieterrängens huvudsida]

Serieterrängen startar torsdag 2 september
2021-08-30 09:09

torsdag 2 september kör vi första omgången av 2021 års serieterräng - den lättsamma serien av träningstävlingar där alla kan vara med.

 

[Inbjudan - omgång 1]

 

Boka även in datumen för de kommande omgångarna redan nu:

  • Onsdag 22 september
  • Torsdag 14 oktober

Vi kör alltid från klubbstugan.

Anmälan på plats från 17:30. Första start 18:15 för de yngsta. De vuxna startar kl. 19:00.

 

För er som aldrig har deltagit i serieterrängen tidigare:

  • Under trevliga, avslappnade former så anordnas tre st träningstävlingar i löpning.
  • Nummerlappar hämtas ut vid anmälan.
  • Saft, kaffe och korv kommer det att bjudas på efter utfört arbete.
  • Medcyklist kommer att finnas för de olika distanserna.

 

Välkomna!

Nyheter från vår verksamhet
 
Våra sponsorer:
Våra facebooksidor