SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÄLARÖ SOK
Ekerö
Aktuellt just nu

2022-05-29

 

Friidrott: Sommaruppehåll. Vi har startat friidrottsträning för vuxna. Se mer info under fliken "Friidrott"

Gymnastik; Terminsavslutningen ägde rum den 9 maj.

Orientering: Naturpasset - fasta kontroller på Jungfrusundsåsen - har öppnat, pågår till 31/8. Läs mer här. Vi tränar och tävlar regelbundet, Läs mer här

Skidor: Skid- och skidskytteträning pågår för ungdomar. För vuxna startar träningen inför nästa vinter efter sommaren. Vi ordnar även rullskidkurser - med ett par specialerbjudanden under våren, dels rullskidkurs för nybörjare/ovana åkare (start måndag den 16 maj) och dels specialkurs för den som vill förbättra sin stakteknik (15 juni). Se [sidan om våra teknikkurser].

Friidrottsskolan 2022 är nu slut!
2022-07-11 12:49
Friidrottskolan 2022

Vi vill tacka alla barn som kom och tränade och alla föräldrar som lånade ut sina barn till oss under veckorna.

 

Vi vill ge ett speciellt tack till ICA Supermarket Tappström för att ha sponsrat oss med mellanmål och matartiklar under friidrottsskolan.

 

Det hade inte varit möjligt utan alla som hjälpte till och medverkade! Tack till alla!

 

Hoppas vi ses igen nästa år

 

/Ledarna för friidrottskolan 2022

2022 års första serieterräng avklarad
2022-05-13 22:20

I skönt, om än lite blåsigt, vårväder avgjordes på torsdagsvällen 12 maj årets första omgång av vår traditionsenliga serie av träningstävlingar i terränglöpning - Serieterrängen. Platsen var som vanligt klubbstugan och banorna gick på slingorna på Jungfrusundsåsen.

 

Ett gäng löpsugna deltagare i alla åldrar dök upp, även om vi arrangörer hade hoppats på större deltagarantal. Kanske berodde de lite tunna startfälten på blåsten? I så fall kan vi arrangörer intyga att vinden inte var något problem ute i skogen där banorna går.

 

Nåväl - de startande löparna visade ändå stor löparglädje! Särskilt kul var det att se den optimism med vilken de yngsta klasserna satte iväg från startlinjen!

 

Om du missade den första omgången så återstår ändå två tillfällen i juni!

 

Kom ihåg (och det gäller alla åldrar) - Serieterrängen är absolut ingen elittävling, utan ett tillfälle att träffas och få sig en bra "genomkörare". Vi ses på nästa deltävling!

 

[Resultat]
[Bilder]

[Serieterrängens huvudsida]

Mälaröspelen 8/5 2022 genomförda
2022-05-11 00:09

Efter två år av pandemi kunde vi i söndags äntligen genomföra Mälaröspelen. På ett soligt men lite småblåsigt Träkvista IP tävlade ett 120-tal barn i åldrarna sju till elva år i längd, höjd, kula och 60 meter. Totalt blev det närmare 400 individuella grenstarter från såväl MSOKs egna friidrottare som gästande klubbar från runt om i Stockholm.

Stort tack till alla deltagare, funktionärer, tränare och föräldrar som gjorde tävlingen möjlig.

Om ni har några foton från tävlingen som ni känner att ni vill dela med er av och ni inte har något emot vi lägger ut på hemsidan blir vi jätteglada om vill skicka dem till oss. 

Tävlingskommittén 

2022 års serieterräng startar torsdag 12 maj
2022-05-07 17:33

torsdag 12 maj kör vi första omgången av 2022 års serieterräng - den lättsamma serien av träningstävlingar i terränglöpning där alla kan vara med.

 

[Inbjudan - omgång 1]

 

Boka även in datumen för de kommande omgångarna redan nu:

  • Torsdag 2 juni
  • Torsdag 9 juni

Vi kör alltid från klubbstugan.

Anmälan på plats från 17:30. Första start 18:15 för de yngsta. De vuxna startar kl. 19:00.

 

För er som aldrig har deltagit i serieterrängen tidigare:

  • Under trevliga, avslappnade former så anordnas tre st träningstävlingar i löpning.
  • Nummerlappar hämtas ut vid anmälan.
  • Saft, kaffe och korv kommer det att bjudas på efter utfört arbete.
  • Medcyklist kommer att finnas för de olika distanserna.

 

Välkomna!

73 Mälarö SOKare i 2022 års skid-KM!
2022-03-16 15:36

På tisdagkvällen den 15 mars 2022 noterades med största sannolikhet ett nytt rekord i klubbens historia, nämligen i antal deltagare på ett klubbmästerskap på skidor! 73 åkare kom till start, vi kan inte påminna oss att vi varit i närheten av det antalet någonsin tidigare.

 

Åkare och publik bjöds på en underbar senvinterkväll med magisk solnedgång och banor som blev snabba och lättåkta allteftersom snön fryste till när solen sjönk nedanför horisonten.

 

Arenan var förstås vårt kära konstsnöspår vid Ekebyhovsbacken - banan vi körde på var vinterns vanliga varv på ca 900 meter, en mycket uppskattad slinga som innehåller de flesta tekniska moment och som tack vare en kort men naggande brant backe ändå känns en hel del i lungor och muskler!

 

Åskådarna kunde konstatera att åkarna susade förbi i hisnande hastigheter vid varvningar och målgång. Delvis kanske en följd av det snabba föret och det faktum att tävlingen avgjordes i fri stil, men säkerligen också beroende på all den flitiga träning som bedrivits på spåret sedan vi fick igång det i början av januari.

 

Vi funktionärer gladde oss allra mest över det glada "kaoset" av barn och ungdomar som susade fram på banan och i efteråt surrade och hade kul  på arenan. Klubbens framtid på skidsidan ser onekligen mycket ljus ut!

 

Självklart var det också roligt att ett gäng vuxna åkare också drog på sig nummerlapp och mätte sina krafter!

 

Stort tack till alla deltagare, föräldrar och publik och inte minst till alla funktionärer som gjorde evenemanget möjligt!

 

[Resultat finns här]

Nyheter från vår verksamhet
 
Våra sponsorer:
Våra facebooksidor