Ekerö
Aktuellt just nu

FRIIDROTT: Friidrotten har just nu uppehåll. Ses igen i augusti!
GYMNASTIK: Vi fortsätter i höst, välkommen till gympan med start vecka 35.
ORIENTERING: Nu är säsongen igång med träningar på tisdagskvällar. Vi arrangerar nybörjarkurser under april/maj.
SKIDOR: Vårt konstsnöprojekt går framåt. Vi vill gärna ha stöd från lokala och regionala näringsidkare. Läs mer [här].
VIKTIG INFO TILL ALLA MEDLEMMAR!
2019-06-27 13:55

Under gårdagseftermiddagen, onsdag 26 juni, skedde ett försök till människorov vid Sanduddens vägskäl/Mälarvyn, mellan Träkvista och Sandudden. En okänd man försökte dra in en ung flicka i sin bil men hon lyckades slita sig loss.

Polisen ser allvarligt på händelsen och har ökad bevakning i kommunen. Polisen kommer bland annat att genomföra dörrknackning i närområdet.

Personal i alla kommunens barn- och ungdomsverksamheter har informerats och uppmanats att vara extra uppmärksamma.

Föräldrar uppmanas att vara uppmärksamma, prata med sina barn om att inte prata med främmande personer och se till att barnen inte går ensamma utan rör sig minst 2 eller flera tillsammans.

Polisen önskar få in vittnesuppgifter från brottsplatsen och närområdet. Har du sett något som kan sättas i samband med händelsen som du tror kan var intresse för polisen, tveka inte att kontakta polisen på 11414!

Info taget från www.ekero.se

En tillbakablick på Mälaröspelen 2019
2019-06-10 14:15
Mälaröspelen gjorde den 11 maj sin nionde upplaga och det var stora deltagarantal som intog Träkvistavallen i det soliga vårvädret!
Serieterrängen ångar vidare i sommarvärme
2019-06-05 01:31
Denna vecka börjar sommarlovet för många av Mälarö SOKs yngre löpare och vad kan vara bättre än att springa in sommaren? Inget, tyckte nog den springsugna skara ungdmar som dök upp vid klubbstugan. Vädret visade sig också från sin bästa sida, och luften på Jungfrusundsåsen var denna kväll inte bara syrerik utan också fylld av vårdofter. Kanske var det förklaringen till att så många deltagare putsade sina tider rejält från första omgången för nästan tre veckor sedan. Snygga löpsteg och kraftfulla spurter noterades.

Vi hade gärna sett fler vuxna deltagare, kanske tror många fortfarande att serieterrängen är en väldigt seriös tillställning. Vi som varit med vet ju att det inte stämmer och att alla som startar kan räkna med hejarop, saft och grillkorv, oavsett vilket tempo man håller! Vi hoppas på bättre vuxenuppslutning på sista deltävlingen, som kommer att avgöras efter sommaren. Datum annonseras såklart ut här på hemsidan - håll koll från mitten av augusti, och dessutom - ägna serieterrängen en tanke under sommaren så kanske det blir någon extra träningsrunda på semestern!

Orientering: Nybörjare Vuxna
Söndagsrace i orientering!
2019-06-01 00:14, Orientering: Nybörjare Vuxna
Nu på söndag 2 juni 18.00 är det bonusorientering på hemmaplan, alla medlemmar är välkomna!

Vi kör sista passet för vårens vuxenkurs och självklart gör vi det som en riktigt orienteringstävling. Det finns banor för alla, det lär finnas fika och ju fler vi blir desto roligare.

Kluriga och roliga banor utlovas!

Klasser (Öppen Motion):
ÖM1 (vit) 2,1 km
ÖM3 (gul) 2,7 km
ÖM5 (ora) 3,4 km
ÖM10 (lila) 3,9 km

Första start strax efter 18.00.
Arena klubbstugan.
Skriv gärna i kommentaren vilken bana du vill springa (för kartprint).
Ses på söndag!
2019 års serieterräng är igång!
2019-05-18 12:28
Ett säkert bevis på att våren är kommit är att gårdsplanen framför klubbstugan fylls av löparsugna Mälarö SOKare i alla åldrar. Det vårtecknet kunde vi bocka av torsdagen 16 maj, för då avgjordes första deltävlingen i 2019 års serieterräng. Vädret visade sig från sin bästa sida och kanske hade vi arrangörer väntat oss något större deltagarskaror ändå, men det uppvägdes gott av den entusiasm som uppvisades av de löpare som ändå var med. I egenskap av förcyklist så imponeras skribenten av dessa rader över de lätta och spänstiga löpsteg som många av de yngre löparna uppvisar - helt säkert kommer våra ungdomslöpare att nå fina framgångar även i större tävlingar runtom i distriktet!

Kul även att att vi fick ett antal seniorer som var med och sprang, även om vi här hoppas på större deltagande i de kommande deltävlingarna. Kom ihåg (och det gäller alla åldrar) - Serieterrängen är absolut ingen elittävling, utan ett tillfälle att träffas och få sig en bra "genomkörare". Så vi ses på nästa deltävling som avgörs tisdagen 4 juni!

Nyheter från vår verksamhet
Om skidsektionen, 02/07 13:05