Skidor Ungdomar
Välkommen till Mälarö SOK skidungdom
Stora delar av gänget vid vårt läger i Orsa Grönklitt.
"en skidåkare skapas på sommarn" sa någon klok.

Smörgåsbordet med aktiviteter som det ser ut från 1 maj:
Måndag: Skytte för nybörjare samt de yngsta barnen (fr 2012)
Tisdag: Orienteringsträning. Många skidkompisar tränar detta som ett komplement
Onsdag: Skytte, tävlingsgrupper
Torsdag: Löpning för alla kl 18. En skyttegrupp efter löpningen.
Söndag: kl 17 kör vi rullskidor för alla ungdomar. Allt går att låna. Dock inte hjälm som helst ska vara din egen som passar perfekt med spänd hakrem. Cykel/ skate/ hockeyhjälm. Allt funkar.

Hur kommer jag med i Er härliga verksamhet?
För att anmäla dig, ditt barn eller ungdom till vår verksamhet ber vi dig fylla i formuläret som du hittar under fliken bli medlem. Är du nybörjare och vill komma och prova på först, maila till niklas.ylipaa@gmail.com. Ange namn, ålder, skidvana och annan träningsbakgrund, så hittar vi rätt ibland våra grupper.

Skidskytte
Många, men inte alla, av våra skidåkande ungdomar tränar även skidskytte. Klubben tillhandahåller luftgevär avsedda för att tom kunna tävla i skidskytte. Vi tränar på 10-metersbanan vid klubbstugan.
Du behöver vara 8 år för att vara med. Skytte ställer högre krav på personlig mognad och förmåga att ta till sig säkerhetsinstruktioner. Ni som kommer med Era yngsta ber vi stanna kvar under träningen och hjälpa dem med handgrepp, tills de klarar sig själva.

Vår verksamhet sträcker sig från skidlek för de allra yngsta (6 år) och upp till avancerad skidträning för de äldre (upp till ca 18 år). Många är med på tävlingar men du är lika välkommen att komma och träna i våra grupper bara för att det är kul.

Vi delar in verksamheten i grupper som vi döpt i olika färger.  Man börjar oftast i vit grupp. Grupperna utgår mer från färdighet och barnets behov än från en fast åldersindelning. Säsongen 2020/21 välkomnar vi dig som är född 2014 eller senare. Till och med det år barnet fyller 8 (född 2012 eller senare) vill vi att en förälder eller annan vuxen finns till hands vid träning, tills barnet visat att det klarat sig helt själv.

Vi uppmuntar att du håller på med många idrotter och försöker så långt veckans dagar räcker till att schemalägga klubbens egna träningar så att du kan kombinera skidor, skidskytte, orientering, och terränglöpning. Schemat skiljer sig mellan sommarsäsong (april-september) och vintersäsong (oktober-mars). Under sommarsäsongen har du säkert andra viktiga aktiviteter. Spelar du tex fotboll eller annan sport, då uppmuntrar vi dig att hålla på med den sport som har säsong.

Under sommarsäsongen begränsar sig den gemensamma skidspecifika träningen till rullskidåkning på söndagar. För äldre grupper sker dock annan träning enligt eget schema.

Under vintersäsongen kör vi skidspecifik träning tisdagar och söndagar. Även här har äldre grupper ett tätare schema övriga dagar.

Höstskidläger för ungdomar
2018-09-27 00:15
Skidåkning på höstlovet? Följ med på höstskidläger till Torsby 26-30/10! Anmälan senast 7 oktober. Här finns [inbjudan].
Välkommen!

Full fart på dagens rullskidträning
2018-09-23 20:36
Det var full fart i soligt väder på söndagens rullskidträning vid Sanduddens skola för barn och ungdomar.
Den 2:a oktober växlar vi till vintersäsong och startar upp skidträning även på tisdagar. Vi välkomnar då även nybörjare i alla åldrar. (Upp till det år man fyller 8 ska man dock ha en vuxen med sig på träningen.)

Vandring, Munsö, 24/04 09:00
Om skidsektionen, 02/07 13:05