SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÄLARÖ SOK
Skidor
Skidor Vuxna
Välkommen till Mälarö SOKs vuxenskidåkning

UPPDATERING 2021-01-17: 


Vi har nu fått klartecken från Ekerö kommun att återuppta föreningsledd utomhusträning


Klartecknet gäller under förutsättning att vi upprätthåller rådande restriktioner angående avståndshållning, undvikande av trängsel och säker transport till/från träningar.


Detta innebär att vi fr.o.m. 19 januari kommer att genomföra tisdagsträningar igen. Dessa tänker vi sedan hålla t.o.m. Vasaloppsveckan, och m.a.o. sker sista tisdagspasset den 2 mars.


Vi hoppas kunna köra de resterande tisdagspassen med skidor på fötterna, antingen på natursnö eller på konstsnöspåret vid Ekebyhovsbacken som vi räknar med att ta i drift under vecka 3. Eftersom vi nu är i en period med osäkert väderläge så gäller dock att alltid kontrollera i vuxenskidkalendern på hemsidan varje tisdag eftermiddag angående hur passet kommer att genomföras. 


Eftersom vi hoppas kunna åka skidor resten av vintern så har vi för närvarande inte planerat in organiserade pass under torsdagar resp. lördagar den kommande perioden. Om sådana pass tillkommer så kommer de att läggas in i vuxenskidkalendern.


----------------------------


Tisdagen den 25 augusti börjar vi den organiserade tisdagsträningen på barmark för höstsäsongen 2020, vi börjar då med en kort information utomhus om säsongens träningsupplägg. Till skillnad från tidigare år så fikar vi inte, orsaken är förstås de rådande restriktionerna. Till detta första tisdagspass behöver du inte ta med stavar.

 

Tisdagspassen kör vi "som vi alltid har gjort", vilket innebär start från klubbstugan kl. 19,00. Vi håller igång i 75-90 minuter på eller i nära anslutning till elljusspåren - med varierande innehåll såsom styrkeövningarlöpintervaller och skidgång med stavar. Passen är upplagda så att alla kan vara med och träna tillsammans, både riktigt vältränade och de som ännu inte nått den nivån. Vi är aldrig långt från klubbstugan och det går förstås att avbryta tidigare för den som har tider att passa.

 

Under passen hjälps vi åt med att hålla tillräckligt avstånd till varandra.

 

Tänk på att alla tisdagsträningar (förutom den allra första 25/8), så kommer vi att använda stavar, ta alltså för vana att alltid ta med dem till klubbstugan!

 

Varannan torsdagskväll kör vi rullskidor och varannan blir det styrketräning vid klubbstugan:

·       Rullskidpassen genomförs på belysta slingor, teknikträning och/eller backintervaller. Samling kl 19 vid infartsparkeringen vid Ekerö kommunhus. Pannlampa rekommenderas, reflexväst är ett minimum. Vi ledare kan inte garantera att vi alltid är på plats på dessa rullskidpass, men oftast är vi det.

·       Styrketräningen är anpassad för längdåkare. Bedrivs inomhus vid dåligt väder. Medtag matta. Samling kl 19 vid klubbstugan.

·       Kolla i kalendern för vuxenskidgruppen här på hemsidan för info om vilket pass som gäller respektive torsdag.

 

På lördagmorgnar kör vi långpass på rullskidor, med samling kl. 0900 vid parkeringen till daghemmet i Knalleborg, och passering infartsparkeringen vid Ekerö kommunhus kl 0910 där det också går att ansluta. 


Om du vill prova på våra träningar så är du välkommen att delta utan kostnad ett par gånger, därefter är det obligatoriskt att betala medlemsavgiften som för närvarande är 350 kr för vuxna. Se mer information om avgifter och medlemsansökan [här].


Du vet väl att vi även erbjuder lektioner i skidteknik? Läs mer [här].

Vuxenskidträningen återupptas enligt tidigare schema
2020-11-04 20:15
Efter ett informationsmöte med kommunen igår (tisdag) har vi nu dragit slutsatsen att vuxenskidträningen kan återupptas enligt ordinarie schema. Ordinarie träningsschema gäller således igen (och nästa pass blir därmed rullskidpasset imorgon torsdag 5/11).

Beträffande tisdagspassen, som brukar vara de mest besökta, så kommer vi att göra vissa justeringar för att öka avståndet mellan deltagarna. Vi går igenom vad som gäller vid samlingen inför varje pass.

Tisdagspasset för vuxenskidträning 2020-11-03 är inställt
2020-11-01 17:20
Med anledning av direktiv från Ekerö kommun, angående smittspridning, så är tisdagspasset den 3/11 inställt. Vi räknar med att få mer information om tolkningen av direktiven under kommande vecka, och återkommer med ny information därefter.
Tre herrlag i DM-stafetten
2018-06-24 20:21
Den 18:e februari samlades klubbens vuxna skidåkare för att försvara klubbens färger i Stockholms DM-stafett.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Om skidsektionen, 02/07 13:05 
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer: