Skidor Vuxna
Välkommen till Mälarö SOKs vuxenskidåkning
Sedan mitten av augusti är vi igång med vuxenträningen i skidor. Under resten av hösten och fram till veckan före jul kör vi tre gånger i veckan:
  • ett tisdagspass till fots med stavar
  • ett torsdagspass som vi alternerar mellan styrketräning och rullskidor
  • ett lördagslångpass på rullskidor.
Tisdagspassen kör vi med start från klubbstugan kl. 19,00, och håller igång i 75-90 minuter på eller i nära anslutning till elljusspåren. Vi kör varierat och blandar gymnastik, löpintervaller och skidgång/"älghufs". Passen är upplagda så att alla kan vara med och träna tillsammans, både riktigt vältränade och de som ännu inte nått den nivån. Vi är aldrig långt från klubbstugan och det går förstås att avbryta tidigare för den som har tider att passa. Vi använder alltid stavar i något moment varje tisdagspass, kom ihåg dem!

torsdagskvällar kör vi antingen rullskidor i Närlunda eller styrketräning vid klubbstugan. Samling kl. 19:
  • Rullskidpassen har samling vid infartsparkeringen vid Tappström. Utöver hjälm och handskar, som du alltid bör använda, så bör du åtminstone använda reflexväst. Pannlampa är en fördel, så syns du ännu bättre!
  • De torsdagar vi istället kör styrkepass så samlas vi vid klubbstugan, klä dig för utomhusträning
Kolla i kalendern för vuxenskidgruppen här på hemsidan för info om vilket pass som gäller respektive torsdag.

lördagsmorgnar kör vi långpass rullskidor, med samling kl. 0900 vid parkeringen till daghemmet i Knalleborg, och passering infartsparkeringen vid Tappström kl. 0910 där det också går att ansluta. Vi utnyttjar då de fina cykelvägarna mot Stenhamra, Drottningholm m.m.

Vi tar ett uppehåll över jul och nyår fram till trettondagshelgen. Sista träningsveckan före jul blir vecka 51, därefter startar vi om den 10/1 och håller sedan på hela vintern t.o.m. sportlovsveckan. Efter jul hoppas vi att kunna träna på äkta underlag! Om det bara finns möjlighet att genomföra träningen på skidor så väljer vi självklart alltid det alternativet. Om det på tisdagarna råder tveksamt väderläge så kontrollera på kalendern på hemsidan vad som gäller inför respektive pass, vi uppdaterar senast vid tisdag lunch med info inför kvällen.

I skrivande stund finns inget tävlingsprogram för Stockholmsdistriktet spikat, men vi uppmanar alla aktiva att boka in DM-tävlingarna så fort datum tillkännages. Att få ihop ytterligare något lag till stafetten (förra året hade vi två herrlag) är ett mål vi har inför tävlingsvintern.
Tre herrlag i DM-stafetten
2018-06-24 20:21
Den 18:e februari samlades klubbens vuxna skidåkare för att försvara klubbens färger i Stockholms DM-stafett.