SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÄLARÖ SOK
Friidrott

Varför behöver vi en tävlingspolicy?

Mälarö SOK friidrott vill uppmuntra alla att tävla mycket, men då alla tävlingar kostar pengar för klubben behöver vi ändå ha gränser/regler för att fördela våra medel rättvist och se till att inte kostnaderna ska sticka iväg för mycket.

 

När man anmäler sig till en friidrottstävling fakturerar de flesta arrangörer alla startavgifter i efterhand. Vi får då en faktura för alla som anmält sig till tävlingen, oavsett om man sen deltagit eller inte. Därför är det viktigt att bara anmäla sig om man faktiskt tänker delta.

 

Nedan finns beskrivet vad som gäller för barn/ungdomar samt veteraner/vuxna.

 

Tävlingspolicy som PDF.

Tävlingspolicy för barn/ungdomar

Vanliga tävlingar: Mälarö SOK friidrott står för ett begränsat antal ordinarie start/anmälningsavgifter per termin (se nedan) till friidrottstävlingar arrangerade av andra klubbar ansluta till friidrottsförbundet

  • Alla: Tävlingen måste vara överenskommen med tränaren och ingå i gruppen/deltagarens tävlingsplanering
  • Alla: Max två grenstarter per tävlingsdag om det inte är mångkamp eller annat bestämts med tränaren
  • Knattegrupper (FP6/7): Upp till ett (1) öppet hus/mångkamp termin
  • Barngrupper (PF 8-10): Upp till två (2) öppet hus/mångkamper alt. fyra (4) grenstarter per termin
  • Ungdomsgrupper (yngre PF12-13): Upp till sex (6) grenstarter per termin
  • Ungdomsgrupper (äldre PF14+): Upp till åtta (8) grenstarter per termin

Regionsmästerskap/RM: Mälarö SOK friidrott står för startavgifter och eventuell av arrangören ordnad ingående enklare övernattning/logi för ungdomar som kvalificerat sig till RM

 

Svenska mästerskap/SM: Mälarö SOK friidrott står för startavgifter och del av kost/logi efter individuell överenskommelse

 

Egna tävlingar: Deltagande i tävlingar som anordnas av Mälarö SOK friidrott ingår alltid utan kostnad. 

  

Frånvaro/DNS/DNF: Om man är anmäld till en tävling men är sjuk/frånvarande vid tävlingstillfället och/eller bryter kommer detta räknas som deltagande då klubben har kostnaden oavsett om man är med eller ej

 

Efterhandsanmälan: Om man efterhandsanmäler sig till tävling behöver man själv betala hela startavgiften (se betalning överskjutande startavgifter nedan)

 

Tävlingar utöver vad som ingår ovan: Om man anmäler sig till fler/andra tävlingar per termin än vad som ingår ovan behöver man själv betala in startavgiften för de överskjutande tävlingarna till Mälarö SOK (se betalning överskjutande startavgifter nedan)

Tävlingspolicy för veteraner/vuxna

Som veteran/vuxen betalar du en administrativ avgift om 300kr per termin till sektionen för dess hantering av fakturor för tävlingsanmälningar, men står själv för alla startavgifter.

  1. Du väljer själv vilken/vilka tävlingar du ska vara med på och anmäler dig i enlighet med arrangörens instruktioner.
  2. Senast på tävlingsdagen betalar du in startavgiften till Mälarö SOK enligt instruktionen "Betalning överskjutande startavgifter" nedan.

 

Sjukdom DNS/DNF: Om du tvingas dra dig ur/ställa in och inte säkerställt med arrangören att detta kan ske utan avgift behöver du fortfarande betala startavgiften till klubben eftersom vi blir fakturerade även vid DNS/DNF

Betalning överskjutande startavgifter 

För veteraner, samt för barn/ungdomar som deltagit i tävlingar utöver vad som ingår i enlighet med policy ovan gäller följande instruktion för inbetalning av startavgifter till klubben:

  1. Senast på tävlingsdagen: Swisha startavgiften och/eller efterhandsanmälningsavgiften till 123 320 15 63 och ange vilken tävling det rör samt namnet på deltagaren i meddelandet 
  2. Skicka ett mail till sektionskansliet (friidrott@malarosok.se) och ange vilken tävling det rör samt namn på deletagare och inbetald summa så vi kan förvarna ekonomi.
 
VÅRA SAMARBETEN:
Våra sponsorer: