MÄLARÖ SOK
Ekerö

Sista Chansen
2019-04-10 21:30
Den 23-24 mars åkte flera grupper från Mälarö SOK tillsammans och tävlade i Huddinge på tvådagars-tävlingen "Sista Chansen".

På förmiddagen tävlade Felix Askerö i höjdhopp, varefter Maria och och Alva Carlsson stötte kula och kom på tredje respektive fjärde plats och därmed tog hem dagens första medalj med ett resultat på    6,84 m. Medan kulstötningen pågick så sprang Ida Askerö 60m i F7-klassen.

Både Albin Rydling och Gustav Yngström kvalificerade för final i 60 m med tiderna 9,58 s och 8,92 s. I finalheat 1 vann Yngström med 8,89 s och i heat 2 kom Rydling tvåa med 9,58 s igen. I årsgruppen under sprang även Felix 60 m på 12 sekunder prick och kom femma i sitt lopp.

I längdhoppsgropen hade vi tre stycken tävlande i F8. Lilly Nilsson hoppade 2,89 m på fjärde försöket, Agnes Engström 2,06 m på tredje och Agnes Skoglund fick 1,83 m på första hoppet. Alla tre sprang sedan 60m där Nilsson kvalade till final med tiden 11,21 s och förbättrade den sedan ytterligare 7 ms i finalen.

Vid höjdhoppet kom Yngström tvåa av nästan 40 personer med 126 cm och Lucas Liam gjorde sin debut som tävlingshöjdhoppare med 97 cm.

Mot slutet av första dagen sprang Alva och Maria 600 m och såg någorlunda trötta ut efter att ha sprungit i mål på 2:18,92 respektive 2:20,34. Tätt följt sprang Didrick Anckarman samma distans på 2:15,79.

Söndagen startades av Felix Askerö som fick iväg kulan 5,56 m och därmed hamnade på nionde plats, bara 6 cm från femte plats. Snart därefter sprang Siri Leesment 60 m på 9,91 medan hennes bror Leo kom trea i tresteg med 10,14 m och därmed krossade det 11 år gamla klubbrekordet på 9,03 m satt av Daniel Karlsson Lönnö på samma tävling år 2008.

Didrick Anckarman sprang 60 m på 10,14 s och kom fyra i sitt heat. Sedan var både Rydling och Yngström på plats igen för en spännande kamp om längdhoppsmedaljerna. Efter många fina hopp från båda så fick till sist Yngström silver med sitt hopp på 4,12 m och Rydling en bronsmedalj med 4,08 m.

Strax innan lunch gav sig Leo Leesment på höjdhopp och tog sig högt över ribban flera gånger men landade till slut på fjärde plats med 140 cm, samma som tredje och femte plats men det blev att räkna tidigare rivningar för att avgöra placeringar.

I kula för P10 tog Rydling ytterligare en medalj med sin stöt på 7,06 m. Mot dagens slut sprang Siri Leesment 600 m på 2:01,58 och kom trea i sitt heat, bara tre sekunder bakom förstaplats.

Helgens sista medalj togs hem av Rydling i 400 m med tiden 1:15,96 som gav honom en vinst i sitt lopp och en bronsmedalj inom alla tre lopp i åldern. Klubbrekordet har sedan 2002 legat på 1:13,70.

Det var många från klubben som aldrig hade tävlat innan men som hade det väldigt kul och vi hoppas att flera följer med på nästa tävling!

Halloween Dark Trail2022-11-11 10:26
KM-veckan igång!2022-09-06 14:36
KM-veckan höjer ribban2019-09-10 23:25
Sista Chansen2019-04-10 21:30
Mälarö SOK Idrottsfond2019-03-24 22:03