SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MÄLARÖ SOK
Skidor
Skidor Ungdomar
Träning
 
Tid:lör 25 juni, 09:30 - 13:30
Plats:Busviken, Älvnäs
Aktivitetsinfo:På lördag kör vi veckans roligast pass: Midsommarsupercrossen.

OBS! VIktigt att svara ja innan deadline om man vill följa med så att vi kan säkra tillräckligt många supportbilar. Skriv i svaret om du vill ha med en cykel på bil.

Vi samlas vid parkeringen vid Busviken och startar 9:30 med löpning ner till Sandudden där vi fortsätter med swimrun (omväxlande simning och löpning) bort mot kryrkan. Sedan över till Busvikensidan för mer simning och tillbaka till parkeringen. Räknar med tot 1:15 så långt. Åter vid parkeringen byter vi till torra kläder och klassiska rullskidor och så fortsätter vi passet på dessa mot Stenhamra. Efter ca 45 min byter vi till skejrullskidor och fortsätter ca 1 h till målet i Sånga Säby. Där äter vi medhavd lunchmatsäck. Det finns också möjlighet att bada av sig lite värme. Därefter hemfärd i bil.
Total arbetstid ca 3 h (effektiv tid) för ca 08 och äldre. Ni som är lite yngre bör nog avsluta passet lite tidigare alternativt byta till cykel.

Ett par supportbilar skulle behövas som transporterar grejer längs vägen och deltagare tillbaka till Busviken eller hem.

Räkna med varmt väder så jätteviktigt att alla har med sig vatten på rullskiddelen.

Om man är osäker på att simma går det att "gena" en löpväg.

Packlista:

På sig vid start:
- solskyddsmedel
- skor och kläder som funkar att simma i
- vill man ha med sig mobil måste den så klart vara packad i helt vattentät påse, men vi kan nog lämna mobiler vid starten. Möjligen kan nån ledare få en ursäkt att slippa bada och ha med sig en nödmobil längs stranden.

Tillgängligt vid Busviken vid första bytet (i supportbil):
- torrt ombyte (minimum torra stumpor för att minska risk för skavsår senare)
- klassiska rullskidor/skor/stavar och hjälm
- vätskebälte
- ev komplettera med solskyddsmedel

Tillgängligt vid andra bytet (i supportbil):
- skejtrullskidor/skor/stavar (kan vara samma skor så klart)(eller cykel om man vill byta till det)
- energipåse (t.ex. russin och mandlar)
- ev torra stumpor

Tillgängligt vid målet:
- lunchmatsäck
- torrt ombyte
- ev badkläder och handduk

Supportbilar behöver dunkar med vatten för påfyllning i vätskebälten och kanske lite svalkstänk. En vätskekontroll vid kyrkan under första timmen skulle vara bra också.

Välkomna!

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer: